İçeriğe geç
Erzurum Özçatlılar Evden Eve Nakliyat » Blog » Nakliye İşi Yapmak İstiyorum

Nakliye İşi Yapmak İstiyorum

“Param olsa nakliye işi yapmak isterdim.”

Şayet küçük ama kazançlı bir iş kurma niyetiniz varsa sizlere nakliye işi yapmanın çok mantıklı ve faydalı olacağını söyleyebiliriz.

Her yıl bilindiği üzere tonlarca tekstil, takım, hammadde ve gıda gibi malzemeler karayolu, denizyolu yahut havayolu üzerinden ülkeden ülkeye, ilden ile, bir yerden bir yere taşınıp durur. Ekonomik durum ne olursa olsun nakliye süreci pek aksama göstermez. Bu yüzden de nakliye işleri istikrarla devam eder. Ancak her nakliye işi ve girişimi başarılı olur diye bir yanılgıya girilmemelidir. Nakliyecilik zorlu, zahmetli ve sabır isteyen bir iştir. Çalışkan ve sabırlı olmak gerekir.

Nakliye İşi Nasıl Yapılır?

Öncelikle ne tür eşya, malzeme taşıyacağınıza ve hangi bölgede, coğrafyada bu hizmeti sunacağınıza karar vermelisiniz. Hedef kitlenizi belirlemeli ve nakliye türüne imkânlarınız dâhilinde karar vermelisiniz. Hizmet verilecek coğrafya ve bölgeyi inceleyerek Pazar ve rakip araştırması yapmalı, rekabet oranlarını iyi ölçümlemelisiniz. Pazar payı düşük bir bölgede iki nakliye firması çok gelecekse bu rekabeti ve Pazar payını düşürecek, başarısız olma olasılığınızı artıracaktır. Bu yüzden karar vermeden önce iyi araştırma yapılmalıdır.

İlk olarak tek bir hedef kitleden başlanmalıdır. Misal; sadece evden eve şehir içi taşımacılık veya yalnızca parça eşya taşımacılığı şehir içi. İhtiyaçları belirleyip, gereksinimleri karşılamak için yatırıma başlayın. Müşteri çekmek için hemen reklama değil, önce bir-iki müşteri alarak memnuniyeti sağlayın ve nakliye işinden deneyim kazanın.

Muhakkak planlı iş yapmaya özen gösterin ve kendi pazarınızda büyümeye odaklanın. Ayrıca nakliyecilik için gerekli tüm ruhsat, izin ve sigorta güvencelerini tamamlayın. Kaçak, ruhsatsız asla bu işe girişmeye kalkmayın. Özellikle K3 belgesini almaya özen gösterin. Mümkünse diğer nakliyecilerle iş üzerinde müşavere yapın. Ayrıca belli bir sermayeniz yoksa kredi veya borç ile bu işe girişmeyin. Başarısız olma durumunda yahut kriz, fetret evrelerinde toparlanma durumunun imkânsız olur.

Birkaç iş alıp, başarıyla tamamladıktan sonra kesinlikle reklama yatırım yapın. Ayrıca ilk önceliğiniz nakliye firmanıza ait bilgisunar (İnternet sitesi) açmak ve kartvizit bastırmak olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Bağlan